På Stora Fjäderägg lever du med havet runt omkring dig alla dygnets timmar. Här kan du följa fartygens färd från Bottenhavet upp i Bottniska viken, ströva över ljunghedar och solvarma klapperstensfält, leta strandfynd, förundra dig över labyrinter, kompassrosor och hundraåriga hyddbottnar. Den morgontidige kan upptäcka säl på grynnorna ute till havs eller vara med när ornitologerna ringmärker fågel.

Vandrarhemmet i fyrvaktarbostäderna har 16 bäddar i vackert inredda fyrbäddsrum. Extrabäddar kan ordnas. Två kök för självhushåll finns. Standarden är enkel med torrdass, bad i havet och vatten som hämtas i kran utomhus. Från hamnen är det 900 m lätt vandring upp till vandrarhemmet.

Sängkläder finns att hyra för dem som inte tar med egna. För våra minsta gäster finns spjälsäng och hög barnstol. Barnvagn kan tas med i Slupen och går fint att rulla på gången upp till vandrarhemmet. Hundar är välkomna i ett av rummen – säg till när du bokar!       

Dubbla din fyrupplevelse!

Kombinera din vistelse på STF Stora Fjäderägg med ett besök på Berguddens vandrarhem, Holmöarnas västligaste utpost. Stanna en natt på vandrarhemmet och upptäck det historiska Holmöarna på närmare håll. Ön har varit bebodd alltsedan 1300-talet och har rik natur- och kulturhistoria.

www.berguddensfyr.se

STF Stora Fjäderägg är en del av Västerbotten Expreience, hitta fler hållbara boenden på www.vasterbottenexperience.se

 

Vi arbetar aktivt för att göra ditt besök skonsamt mot både vår miljö och natur och självklart finns det möjlighet att källsortera ditt avfall på ön.